Kawa ziarnista Crema Espresso to doskonałe połączenie ziaren Arabica i Robusta. Jak sama nazwa wskazuje kawa ta została specjalnie skomponowana z myślą o doskonałym espresso.
Mieszanka idealna dla wielbicieli mocnej, pobudzającej kawy o głębokim i intensywnym smaku. Zachwyca doskonałym aromatem, gęstą pianką o bursztynowym odcieniu.
Gatunek: Arabica 40% Robusta 60%
Kraj pochodzenia: Ameryka południowa/Afryka
Kraj wypalania: Polska
STOPIEŃ WYPALENIA: 7/9
CREMA: 5/5
KWASOWOŚĆ: 2/5
SŁODKOŚĆ: 2/5
AROMAT: 3,5/5
BODY: 4/5
Doskonała crema i smak.
Crema to wierzchnia warstwa espresso, tak zwana pianka, która powstaje kiedy woda pod ciśnieniem przechodzi przez kawę. Zwyczajowo ma słodkawy smak i składa się z olejków kawowych, wody i powietrza. Pełni rolę ?kołderki?, która skrywa cały aromat przygotowanego naparu. Najlepsze espresso to takie, które na cremie ma ?tigers cents?, czyli tygrysie cętki, które świadczą o dobrym przygotowaniu kawy. Ta brązowa, orzechowa pianka pokrywa równomiernie całą powierzchnię kawy.
Wyśmienite intensywne espresso.
Crema Espresso to wyśmienita kawa o wysokiej jakości. Wypalona została w stopniu średnio ciemnym w palarni Maestrocafe. Idealna do przygotowania esencjonalnego espresso o gęstej bursztynowej piance. Połączona z dodatkiem spienionego mleka przypadnie do gustu nie jednemu miłośnikowi latte czy cappuccino.